Liepos mėnesio 7 dieną 2016 metų vyko sportinės karpių žūklės varžybos. Žvejo taurė - tai pirmas šių metų etapas, kuis įvyko Kleipščių tvenkinyje.Varžybos buvo padalintos trimis turais. Iš ryto, iki pietų ir pavalgę tesėme trečią užėjimą. Šiais metais buvo šiokių tokių pasikeitimų varžybose. Taurę galėjo iškovoti kiekvienas dalyvis. Buvo apdovanojami ir diplomais. Reikėjo tik ištraukti žuvį ir prizas jau tavo. Kiekvienas, kuris nors kartą yra išvykęs žvejoti ir patyręs nuotykių, nori ir vėl.
Skirtingose Lietuvos srityse mityba skyrėsi. Pavyzdžiui, Žemaitijoje dažniausiai valgydavo žuvį, košes, kastinį šiupinį; rytų Aukštaitijoje – blynus, ragaišius, skrylius; Dzūkijoje – grikių, grybų, bulvių valgius; Suvalkijoje – rūkytą mėsą, didžkukulius, bulvines dešras.Lietuviai maisto produktus kepdavo, virdavo, troškindavo, o mėsas ir žuvis mokėjo ir rūkyti.
Gyventojų ypač mėgstamos išvykos į gamtą. Sulaukę palankaus oro ir pasiėmę badmintono raketes bei šiek tiek vaišių, 2016 metais rugsėjo 2 dieną, šešiolika Stonaičių socialinės globos namų gyventojų, lydimi socialinių darbuotojų, išvyko prie Babrungo upės pabūti gryname ore bei sudalyvauti badmintono varžybose.