Skirtingose Lietuvos srityse mityba skyrėsi. Pavyzdžiui, Žemaitijoje dažniausiai valgydavo žuvį, košes, kastinį šiupinį; rytų Aukštaitijoje – blynus, ragaišius, skrylius; Dzūkijoje – grikių, grybų, bulvių valgius; Suvalkijoje – rūkytą mėsą, didžkukulius, bulvines dešras.Lietuviai maisto produktus kepdavo, virdavo, troškindavo, o mėsas ir žuvis mokėjo ir rūkyti.
Štai apsisuko metų ratas,vėl rugpjūtis ir vėl buvome susirinkę į tradicinę jau tapusia vakaronę Lietuviški patiekalai.Mes ilgai mąstėme kokiais lietuviškais patiekalais vaišinsime šventės dalyvius.Ant mūsų šventinio stalo puikavosi šie patiekalai;kastinys,trijų rūšių mišrainė su silke, kepta duona,gira,šaltibarščiai,spirgutis, kepti obuoliai,mieliniai pyragai,žirniai su lašinukais,salotos su makaronais,šviežių daržovių salotos.Šventės metu vyravo gera nuotaika,vyko diskoteka,puikiai praleidome šiltą,gražią,rudenėjančią popietę.